Grand Theft Auto V hlásí rekordní prodeje za rok 2020 | Novinky

Grand Theft Auto V hlásí rekordní prodeje za rok 2020

  • 9. 2. 2021, 09:47
  • Ivan Herman

Už relativně stará hra, kterou má ve své sbírce snad každý. Přesto se stále skvěle prodává.

Společnost Take-Two, pod kterou patří Rockstar, zveřejnila nové informace ohledně série Grand Theft Auto V. Konkrétně sdělili světu, že hra pokořila další významný milník – za celou dobu se jí prodalo již neuvěřitelných 140 milionů kopií. „GTA V zůstává naším nejvíce ikonickým titulem v historii a prodeje stále dokážou překonávat naše očekávání,“ komentoval situaci šéf Take-Two, Strauss Zelnick.

Přestože hra se již prodává dlouhé roky a od začátku se těšila velkému úspěchu, až paradoxně a neuvěřitelně zní informace, že v kalendářním roce 2020 se prodalo více kusů než kdykoli předtím vyjma roku 2013, to poprvé vyšla svého času na PlayStation 3.

Skutečně GTA V je hrou, která tady je s námi od PS3, ale také v průběhu celého životního cyklu PS4 a nyní si ji můžete zahrát i na nové generaci PS5. A letos by měla přijít samotná vylepšená PS5 verze. Během Otázek a odpovědí v rámci video prezentace s investory padla i otázka týkající se teoretického remasteru starších dílů GTA, ale bez jasné odpovědi a veškeré informace k tomu prý půjdou přímo od Rockstar Games.

Na závěr ještě dodejme, že druhá silná značka Rockstaru, Red Dead Redemption 2, si také nevede špatně s 36 miliony prodaných kopií, ale GTA tím šahá tak akorát po kolena. Může stále být někdo, kdo ještě nemá GTA V a bude si ho teprve kupovat?

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.