Grand Theft Auto 5 vyjde pro PS5 v půlce března | Novinky

Grand Theft Auto 5 vyjde pro PS5 v půlce března

  • 4. 2. 2022, 20:00
  • Jan Válek

Rockstar přichází s novými oficiálními informacemi.

Příliš často nové zprávy a informace z dílen Rockstaru nevycházejí, o to častěji se o všem možném spekuluje. Dnes jsme se k sérii Grand Theft Auto dozvěděli dvě zajímavé a důležité novinky. Jednak zástupci firmy konečně potvrdili, že se aktivně pracuje na plnohodnotném novém díle (více zde), ale také známe přesné datum vydání next-genového GTA V. Tedy abychom byli přesní, půjde o next-next-gen verzi, původní hra totiž byla pro PS3.

Grand Theft Auto 5 společně s Grand Theft Auto Online pro PlayStation 5 bylo oznámeno již před delší dobou a nyní se dozvídáme konkrétní datum vydání, které navíc není nijak vzdálené – 15. březen letošního roku. Přepracovaná edice slibuje lepší vizuální podívanou v rozlišení 4K, podporu ray trackingu, HDR a vylepšení jak textur, tak vzdálenosti dohledu. Samozřejmostí bude u PS5 verze i rychlejší načítání, 3D audio a využití nových funkcí ovladače DualSense.

Online odnož projde také některými inovacemi a bude fungovat samostatně a nezávisle na GTA 5. Hráči na PlayStation 5 ji však mají získat zdarma po dobu prvních tří měsíců od vydání. Nakonec se tak s termínem vydání potvrzuje původní zpráva ze září loňského roku a doufejme, že si Rockstar vše ohlídá a neskončí launch GTA 5 na PS5 opět fiaskem.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.