Gran Turismo 7 se v Rusku nezačalo prodávat | Spekulace

Gran Turismo 7 se v Rusku nezačalo prodávat

  • 4. 3. 2022, 13:01
  • Jan Válek

Hra je již celosvětově v prodeji, nicméně v Rusku tomu tak není. A reagují i další herní firmy.

Sony prozatím nevydalo žádné oficiální stanovisko, ale vypadá to, že i tato firma přichází s vlastními restrikcemi vůči Rusku. Zatímco již celosvětově v rámci PlayStation Store můžete zakoupit a také hrát Gran Turismo 7 (naše recenze zde), lokální ruský digitální obchod ho stále neotevřel. Aktuálně tam hru vůbec není možné koupit a přímo na detailu produktu se jen píše, že čeká na vydání.

Sony ani divize PlayStation zatím tento krok nekomentovala a nebylo vydáno ani žádné oficální vyjádření. Bude zajímavé i do budoucna sledovat, jestli půjde o novou politiku PlayStation a nedostanou se na tamní trh vůbec žádné hry, nebo jde rozhodnutí jen v tomto konkrétním případě.

Podle všeho by mělo jít o reakci ukrajinského vice premiéra Mykhailo Fedorova, který již vyzval jak PlayStation tak Xbox k tomu, aby veškeré účty těchto služeb pozastavili. Stejně tak mají být zrušené veškeré chystané esport eventy v Rusku a také Bělorusku. Čekáme na oficiální stanovisko, které následně doplníme. Podobný přístup zvolil i polský CD Projekt, jež zastavil službu GOG a digitální prodeje Zaklínače 3, Cyberpunk 2077 a dalších vlastních her.

Svůj postoj zvolilo také EA, které se rozhodlo, že z úspěšných sportovních her odstraní ruský národní tým a stejně tak další fotbalové kluby z Ruska. Konkrétně se stopka týká všech fotbalových her – FIFA 22 a FIFA Mobile i FIFA Online.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.