FIFA 22 – detaily o využití PS5 funkcí | Novinky

FIFA 22 – detaily o využití PS5 funkcí

  • 14. 9. 2021, 08:57
  • Martin Nejedlý

Letošní fotbal od EA nabídne vylepšené využití haptické odezvy i 3D audio.

Loňská FIFA 21 vyšla dříve než konzole nové generace, přesto EA připravilo samostatnou PS5 verzi, aby ukázalo možné využití. Nicméně skutečně next-genová bude až ta letošní. Slibuje tudíž o mnoho propracovanější využití všech možností a novinek spojených s PlayStation 5, potažmo ovladačem DualSense. V rámci článku na oficiálním PlayStation Blogu nám EA Sport tyto novinky detailněji představili.

Implementace DualSense reproduktoru zní jako největší změna a zajímavá novinka. Přestože haptická odezva i adaptativní páčky byly také zakomponovány do FIFY už loni, má i zde dojít k posunu a vylepšením. Konkrétně půjde v praxi o různé vibrace při konkrétních situacích jako jsou třeba skluzy, obrana tělo na tělo nebo zasažení zadní sítě v bráně při pořádně prudké střele.

Zdokonalené má být i 3D zvuk pro zajištění lepší atmosféry a autentického audio doprovodu. Máme slyšet výkřiky spoluhráčů, ale i všechny další detaily přímo ze hřiště podle aktuálního umístění kamery. V tomto směru jsme v praxi zvědaví hlavně na burácení ochozů, které si snad naplno užijeme po období, kdy byly naopak dlouhou dobu všechny fotbalové stadiony prázdné.

FIFA 22 vychází pro PS4, PS5 a další platformy 1. října, ti kdo si hru předobjednají na PS Store získají přístup již 27. září.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.