E3 potvrzena na 12. – 15. června, bude pouze online | Novinky

E3 potvrzena na 12. – 15. června, bude pouze online

  • 6. 4. 2021, 20:26
  • Jan Válek

Lukrativnost akce při absenci klasického eventu v LA na poklesu?

Entertainment Software Association, organizace stojící za pořádáním prestižního veletrhu E3, oznámila finální detaily k letošnímu ročníku. Jak už bylo dopředu jasné, tak i v letošním roce bude čistě v digitální podobě. Celá řada společností již potvrdila svoji účast – mezi nimi například Take Two Interactive, Ubisoft, Capcom, Konami či Warner Bros. Další se prý mají na seznam ještě přidat. Na druhou stranu je jasné, že zajímavost tohoto veletrhu byla především při klasickém pořádání v americkém Los Angeles, kdy šlo i o prestiž a show přímo na místě.

„Po více než dvě dekády je E3 akcí, během které je k vidění to nejlepší z videoherního průmyslu. Letošní ročník chceme udělat ještě intenzivnější, abychom nadchnuli fanoušky významnými odhaleními a stala se tato událost nepostradatelnou přehlídkou videoher,“ komentoval oznámení prezident asociace, Pierre-Louis.

Ve finále má být veškerá náplň a celá online akce zdarma, i když se spekulovalo i o prémiové platbě za virtuální obsah. Sony patrně bude na akci úplně chybět a pojede stále svoji vlastní linii online eventů, které mají samy o sobě ohromný dosah. Vrátí se vůbec někdy naplno pořádání klasických herních akcí do veletržních sálů a budou o ně mít v budoucnu herní společnosti zájem? To ukáže až čas a následující roky.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.