E3 2021 potvrzena v online podobě | Novinky

E3 2021 potvrzena v online podobě

  • 8. 2. 2021, 21:06
  • Martin Nejedlý

Původní dny vyhrazené pro herní akci v LA budou patřit online eventu.

Electronic Entertainment Expo známá obecně spíše pod zkratkou E3 je jednou z nejtradičnějších herních událostí mnoha posledních let. Bohužel už loni její konání narušila globální pandemie a vzhledem k celosvětovému vývoji pořadatelé i pro letošní rok potvrdili, že se bude konat pouze digitálně.

Pořadatel akce – ESA – již rozesílá a připravuje podklady vydavatelům z celého světa, aby mohli společně připravovat zajímavý program na všechny tři dny. Budou to dny plné live streamů, ale přemýšlí se i o možnosti vzdáleného vyzkoušení některých demoverzí. Konat se E3 2021 bude v původně plánovaném období reálné akce – tedy od 15. do 17. června.

Jisté už je i to, že hlavní tváří nebude Geoff Keighley, který už loni rozjel vlastní událost Summer Game Fest a v ní chce v průběhu letošního léta pokračovat. Uvidíme, nakolik se ti největší herní vydavatelé budou chtít zúčastnit digitální E3ky, protože už v roce 2020 dokázali, že umí zareagovat na neočekávané situace a prakticky každý z nich si přichystal vlastní online eventy. My jsme zároveň zvědaví, jak všechno tohle promění i budoucí přístup, až se někdy (snad) svět opět vrátí k normálu. Bude se ještě někomu chtít jezdit na běžné herní akce? A vyplatí se to vydavatelům, kteří si srovnají efekt a náklady?

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.