CD Projekt se omlouvá za problémy na (především) základních PS4 konzolích | Novinky

CD Projekt se omlouvá za problémy na (především) základních PS4 konzolích

  • 14. 12. 2020, 15:39
  • Jaroslav Pazdera

Nechají se hráči přesvědčit, aby počkali a nevraceli hry?

CD Projekt RED slaví obrovský úspěch s očekávaným Cyberpunkem, ale všechno není úplně růžové. Jak jste si mohli přečíst i v našem článku, konzolové verze trápí spousta neduhů a na základních PlayStationech 4 hra někdy skoro nejde hrát. Hráči si stěžují a začali požadovat refundace, které Sony zpravidla vyřizuje, i když jako jedna z mála firem na to nemá jasné postupy.

Nyní se k tomu vyjádřilo i nejvyšší vedení CD Projektu, které se omlouvá především za to, že neukázali, jak bude hra fungovat na základních verzí konzolí (ač v některých rozhovorech vyloženě tvrdili, že hra na základní PS4 funguje překvapivě dobře). O problémech evidentně museli vědět, protože téměř nikdo nedostal konzolovou verzi na recenzi dopředu a neobjevila se ani žádná videa nebo srovnání. Přitom jako vždy by bohatě stačilo dobře informovat ve stylu "Máme problém s verzí pro staré konzole, potřebujeme trochu času atd". Takhle to zavání trochu levotou.

Omluva šéfů CD Projektu směrem k hráčům základních konzolí.

Dále ve svém otevřeném dopise hráčům informují, že během týdne bychom se měli dočkat dalšího patche a dva veliké pak očekávat v lednu a únoru. Samozřejmě nemáme čekat, že na základních konzolích hra poběží jako na high-end PC nebo konzolích nové generace, ale vše by se mělo trochu přiblížit kvalitnějším verzím. Každopádně kdo to s Cyberpunkem myslí vážně, podle nás by měl mít minimálně PS4 ve verzi PRO, jinak to asi nemá cenu asi zkoušet. Nás by hlavně také zajímalo, kdy můžeme čekat verzi pro PS5, která by se měla vyrovnat těm nejlepším PC verzím (doufejme).

Nakonec autoři dopisu informují o tom, že kdo nechce čekat na zlepšení, může požádat o refund hry a pokud by měl problém s prodejcem, můžete se obrátit přímo na email CD Projektu, kde mu s refundem pomůžou - adresa je helpmerefund@cdprojektred.com.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.