Call of Duty: Warzone Caldera čeká odstávka a velké změny | Novinky

Call of Duty: Warzone Caldera čeká odstávka a velké změny

  • 9. 11. 2022, 21:01
  • Jan Válek

Jak to bude s prvním Warzone po spuštění druhého dílu? O mnohý obsah přijde a dva týdny si ho nezahrajete vůbec.

Dnes Activision odhalilo konkrétní obsah nového Call of Duty Warzone 2, které opět v režimu free to play a po boku Modern Warfare 2 má do velké míry nahradit původní hru. Nicméně s aktuálním Warzone nebude úplný konec, ale fanoušky čeká pauza na dva týdny. V den vydání Warzone 2.0 (tedy 16. listopadu) budou servery původní hry vypnuté. Ve stejnou chvíli skončí Season Five loňského Call of Duty: Vanguard.

Activision současné Call of Duty: Warzone Caldera, jak se bude nově jmenovat, opět spustí po dvou týdnech – tedy 28. listopadu a nebude tak funkční 12 dnů. Následně vydavatel naplánoval relaunch pod tímto obnoveným názvem a kompletně oddělené od Warzone 2.0. V Caldera na aktuální stejnojmenné mapě stále půjde hrát běžný battle royale playlist a dojde k určitým změnám:

  • Rebirth Island a Fortune’s Keep budou natrvalo odstraněné ze hry

  • Warzone Caldera nebude mít in-game obchod

  • Hráči získají přístup ke svému progressu, zbraním, battle pass obsahu a všemu co si koupili v Modern Warfare, Warzone, Black Ops Cold War a Vanguard. Žádné z těchto věcí nepůjde použít ve Warzone 2.0.

  • Hráči zde naopak nebudou mít žádný obsah z Warzone 2.0 či Modern Warfare II

  • Tokeny na 2XP a 2 Weapon XP nepůjde transferovat do Warzone 2.0

Cílem 12denní odstávky je rozhodně donutit hráče vyzkoušet kompletně nový díl, na druhou stranu asi si Activion i do určité míry bojí ztráty hráčů, kterým by pokračování nesedělo, a proto se rozhodli Calderu definitivně hned nepohřbít. V neposlední řadě bude sloužit jako BR doplněk starších Call of Duty, které stále mají fanoušky a aktivní hráče.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.